Sider

tirsdag den 15. marts 2016

Franske forretter

Dagens lektion i valgfag endte ud med fire klassiske franske forretter.
- Løgsuppe m. ostegratinerede brød.
- Moulles marineres : Hvidvinsdampede blåmuslinger.
- Quiche Lorraine : Små tærter m. røget flæsk.
- Æg ala bourguignonne : Pocheret æg på en bund af sauteret grøntsager, sauce og sprøde croutoner.

Mangel på tid og pynt, så ser de fire retter lidt brune og kedelige ud. Ved bedre tid og koordinering ville det se godt ud med lidt grønt (fx persille) på toppen - generelt alle retter!
Den franske løgsuppe må gerne have haft større løgringe, da de blev lidt smattede, og kommer derved til at ligne en gang mos.
Muslingerne skal virkelig ikke have meget varme, da de så vil åbne sig rigtig meget. Hold godt øje med dem!
Til retten med æg og bourguignonne skulle der have været mere sauce ved - det er en fejl i opskriften - men den skal gerne være med flydende i konsistensen.
Tærterne kunne sagtens have været anrettet med evt. striber af cremefraiche nederst på tallerken, og så en enkelt tærte pr. person.
Så mere fokus på æstetik og udseende næste gang. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar