Sider

mandag den 29. februar 2016

Vegetarbuffet

I bæredygtighedens tegn kan vi med fordel lave kødfrie menuer og buffeter, hvor vi sætter fokus på årstiden sæsongrøntsager, vegetabilske proteinkilder og klimavenlig mad. Vegetarretter kan laves til dette formål, men også hvis visse personer er veganer, vegetarer eller allergiker.
Når man vælger at lave kødfrie retter, så må man finde proteinerne et andet sted fra, og derfor anvender man typisk bælgfrugter som kikærter samt diverse bønner og linser.
Det er vigtigt at huske, at sætte visse typer tørrede bælgfrugter i vand natten over, så de suger vandet ind, så man via vandet kan koge fx kikærterne møre - vandet leder varmen i cellerne, og ved høj temperatur vil cellerne sprænge og det mørne emnet. Derudover er kogning også vigtig, da de fleste bønner indeholder lektin, et proteinstof, som kan forårsage forgiftning. Kogningen ødelægger lektinen og bønnerne kan spises.
Vegetarretter
Dagens menu bestod af flere forskellige vegetariske retter:
- Humus
- Citronrisotto med squash og svampe
- Kartoffel-kikærtefrikadeller med sesam
- Squash i form med ristede mandler og ost
- Kikærtepostej med sprød overflade
- Chili sin carne med ris
- Middelhavsbrød
- Spinatboller
- Bulgursalat
- Spinatsalat med svampe

Ingen kommentarer:

Send en kommentar