Sider

onsdag den 13. april 2016

Sund højgastronomi á la brødrene Koch

Højgastronomisk mad er velsmagende, delikat og lækkert for øjet. Dog er mange gastronomiske retter ikke særlig sunde, da mange af de "usunde" råvarer også er dem som giver en god smag til maden. Brødrene Koch fik begge diabetes 2 og måtte lægge kosten om - men de ville dog ikke gå ned på kvalitet og smag. Derfor har de lavet nogle retter som sunde, og dem lavede vi i fredags.
Fælles for deres nye retter er, at de animalske fedtstoffer er skiftet ud med vegetabilske, og de store mængder af kød er erstattet med flere grøntsager.

Blåbærmuffins, anissyltet kalvebryst m. sursød svampe og pocheret mørbrad med rødbedesalat

   

I min gruppe lavede vi tre retter bestående af:
- Sur-søde svampe med chili og anissyltet kalvebryst - serveret m. pære, birkes og koriander.
- Pocheret svinemørbrad med rødbedesalat
- Blåbærdessert (muffins)
Alle tre retter var nemme og enkle af gå til, og resultatet var godt. Dog havde blåbærdesserten en sej krumme, hvilket ikke er noget man forbinder med en muffins.
Kalvebrystet blev dejligt mørt, og det er nemt at lave. Brystet passer sig selv i et par timer, hvor det koger i kalvefond med løg, hvidløg, stjerneanis og lakridspulver. Det giver en dejligt og aromatisk duft af lakrids, men det giver ikke en gennemtrængende smag til kødet, når det er færdigt.

I de andre grupper blev der lavet andre spændende og lækre retter, bl.a. blomkålssalat med kokos og brøndkarse, jordskokkepandekager med ristet makrel, bløde bagels, squashbrød, rødbedecarpaccio med hytteost og svinekæber, sellerisalat og jordbæris med ymer.
Lækre og spændende retter som jeg personligt gerne vil lave igen.
Rødbedecarpaccio, jordbæris, bagels, jordskokkepandekager m. fisk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar