Sider

fredag den 29. april 2016

Kylling Danoise - Klassisk og innovativ

I sidste uge lavede vi klassisk dansk mad, heriblandt grydestegt kylling m. kogte kartofler, rabarberkompot, syltede agurker, salat m. mormordressing og skysauce - denne ret kaldes også for Kylling Danoise.

Denne klassiske ret er grydestegt kylling, som er fyldt op med persille, hvorefter den er braiseret færdig i hønsefond. Fonden bruges efterfølgende til skysauce med fløde og jævnes. Sauce og kartofler er serveret apart.
Klassisk kylling danoise



 I dag lavede vi så en innovativ - det vil sige nyfortolket - version af retten. Vi havde forberedt os på ændringerne og hvad der skulle laves om. Det blev til følgende:
Hasselbagte persille-kartofler
Pocheret kyllingebryster ( i hønsefond og persille) drysset med sprødstegt kyllingeskind.
Skysauce på hønsefond og fløde.
Sprøde rabarberflager bagt i ovnen
Syltede agurkespiraler
Syltet agurkeskum
Salat vendt i olie/eddike/honning/senneps-dressing.
En tallerken som vi fik ros for! Og det smagte lækkert :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar