Sider

mandag den 4. april 2016

Buffetåbning -Forårsmenu

Efter flere dages forberedelse (m. menuplan, reklame, ernæringsberegninger, varebestilling osv.) skulle åbningen tilberedes og serveres. I min gruppe havde vi valgt målgruppen frisøreleverne (som primært er unge piger, som går op i deres kost og ikke mindst udseende). Derfor skulle vores menu gerne indeholde sundt fedt, mange grøntsager, magert kød og ikke mindst et æstetisk udtryk, som appellerer til pigernes kreativitet.
Menuen skulle bestå af 5-6 retter blandet med kolde og lune retter, brød, grønt og evt. noget sødt. Derudover skulle det varierer i smag, konsistens, farver og tilberedning. Råvarerne skulle være i sæson og så selvfølgelig undgå madspild.
Dagens menu var følgende:
  • Forårssalat m. koldrøget laks og sprøde rugbrødschips. 
  • Kyllingeroulade m. ramsløgspesto, brie og parmaskinke - serveret med frisk spidskålssalat og rugboller. 
  • Nyfortolkning af hotdogs - grove pølsebrød, slagterens pølse og løgtriologi. 
  • Æbletriologi m. rugbrødscrunch og vaniljeskyr. 
De forskelle retter bestod af mange del elementer, hvoraf mange af dem blev lavet fra bunden. Fx:
Ramsløgspestoen var lavet på friskplukkede ramsløg fra Risskov skov. 
Løgtriologien til vores hotdogs bestod af hjemmesyltede rødløg, hjemmelavede ristede løg og alm. rå løg.
Rugboller og pølsebrød bestod af den samme dej. Alternativt til et pølsebrød, da den ikke var det klassiske bløde brød, men havde lidt mere bid i skorpen - uden at være tør eller for sej.
Æbletriologien bestod af myntemarinerede æblekugler, æble-ingefærkompot og sprøde æblechips. Her kunne anvende den samme råvare, men på tre forskellige måder. Resterne fra æblerne, som kuglerne blev lavet af, blev kogt til en kompot med frisk ingefær. Derved gik intet til spilde fra æblerne udover kernehus og stilk.
Forårssalaten bestod af forårets spæde og nye salater, nemlig rocula og feldsalat - blandet op til friske tynde skiver af jordskokker.

Retterne valgte vi at serveres på tallerkener/portionsanrettet, og alt i alt kom vores buffetåbning til at se sådan ud:



Ingen kommentarer:

Send en kommentar