Sider

mandag den 8. februar 2016

Pandestegning og dampning

I fredags lavede vi svinekotelet Robert med sauce Robert, valgfrie kartofler og sæsongrønt som den lune ret. Til dessert lavede citronfromage.
Formålet med koteletten var at bruge tilberedningsmetoden pandestegning. Derudover anvendte vi sautering ved sæsongrøntsagerne. Vi valgte at lave kartoffelrösti, som vi også pandestegte - ægget i de revne kartofler fungerede som bindemiddel ved opvarmning.
Med citronfromagen skulle vi se, hvordan æg har evnen til at binde luft, og i dette tilfælde sætte sig med husblas. Dog skilte vores fromage, da vi kom al husblassen i på én gang - det gjorde at fromagen fik en masse små husblas-trævler. Næste gang må vi huske, at tilsætte den smeltede husblas i en tynd stråle, mens det bliver vendt rundt.

I dag har vi så lavet dampet kylling m. ris, karrysauce og valgfrie sæsongrøntsager samt chokolademousse.
Kyllingebrystet blev først blancheret for at lukke overfladen af, hvorefter det blev barderet (dvs. svøbt med bacon) og så dampet med suppeurter. Risene blev kogt og grøntsagerne stegt i ovnen.






På billedet til højre ses vores chokolademousse pyntet med flødeskum og hakket chokolade.
Moussen er sat luftig kun med æggeblommer og pisket fløde - ikke med husblas som fredagens citronfromage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar